CONFERINȚĂ SUSȚINUTĂ DE VLADIMIR TISMĂNEANU LA UNIVERSITATEA „AL. I. CUZA IAȘI”: DE CE ȘI CUM STUDIEM COMUNISMUL. PERSPECTIVE COMPARATIVE


Profesorul Vladimir Tismăneanu, președinte al Consiliului Științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), va susține o conferință la “Universitatea Al. I. Cuza din Iași” cu tema De ce și cum studiem comunismul. Perspective comparative. Evenimentul va fi găzduit de Aula Universității din Iași (Corp A, Bulevardul Carol I, nr. 11), miercuri 22 iunie, ora 16.00.  
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, în colaborare și cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer (KAS), s-a angajat să susțină activitatea Centrului de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului (CSCP) de pe lângă Facultatea de Istorie a Universității “Al. I. Cuza” Iași. O parte din fondurile KAS alocate Centrului au fost destinate proiectelor în care sunt invitați să conferențieze la Iași, în cadrul manifestărilor CSPC, specialiști reputați din mediul academic internațional. 
 
Anul acesta, CSCP îl are ca invitat pe domnul Vladimir Tismăneanu, profesor de științe politice la Universitatea Maryland, fost președinte al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România și actual președinte al Consiliului Științific al IICCMER. Profesorul Tismăneanu este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști pe plan internațional în domeniul istoriei comunismului din România.
Vladimir Tismăneanu va susține o conferință la Iași, în ziua de 22 iunie 2011, în Aula Universității „Alexandru Ioan Cuza”, cu tema De ce și cum studiem comunismul. Perspective comparative. Prelegerea privește relația dintre memoria și istoria comunismului, precum și modul în care această relație este gestionată de metodologiile actuale din științele politice și sociale, în România și țările cu experiență similară din Europa de Est.
La eveniment vor participa ca reprezentanți din partea instituției gazdă Vasile Ișan (rector al Universității „Al. I. Cuza”), Ovidiu Buruiană (Universitatea „Al. I. Cuza”), precum și Bogdan Cristian Iacob (secretar științific al Consiliului Științific al IICCMER), în calitate de discussant, și Adrian Cioflâncă (director de departament în IICCMER), în calitate de moderator.
Conferința va fi organizată de IICCMER, CSCP, Facultatea de Istorie a Universității “Al. I. Cuza”, cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer.

Comentarii

Postări populare